< VISSZA

Bizet: Carmen | 2017-Met nyár


A Metropolitan Opera előadása felvételről, 197 perc, 2014

Vetítési időpontok:

Rendező: Richard Eyre

Díszlet, jelmez: Rob Howell
Fény: Peter Mumford
Koreográfia: Christopher Wheeldon
Közreműködik: Metropolitan Opera Ének- és Zenekara
A közvetítés házigazdája: Joyce DiDonato

2011-ben a Carmen minden addigi rekordot megdöntött a Metropolitan Live in HD sorozatában, a széria 2006-os indulása óta ez lett a legkelendőbb, legnépszerűbb előadás. Ebben az évadban más szereposztásban láthatjuk Bizet halhatatlan remekművét, amelyben a címszerepet Anita Rahvelišvili alakítja. A grúz mezzoszoprán ezzel a szereppel robbant be a köztudatba, amikor néhány éve, rendkívül fiatalon a milánói Scalában, egy Daniel Barenboim vezényelte produkcióban lépett színpadra. Azóta a világ számos neves operaházában láthatta a közönség forró vérű cigánylányként.
Richard Eyre izgalmas és briliáns rendezésében (ezek a New York Times jelzői) Don Josét az orosz Aleksandrs Antonenko alakítja, aki a világ legnagyobb operajátszó helyein, a legismertebb dirigensek vezényelte előadásokban lép színpadra, s a Metropolitanben is számos produkcióban vett és vesz részt. Micaëlát az operaszínpadokat mostanában meghódító, kiváló fiatal szoprán, Anita Hartig énekli, a torreádor Escamillo szerepében pedig azt az Ildar Abdrazakovot láthatjuk-hallhatjuk, aki az októberi Met-közvetítésben a Figaro házassága címszerepét alakította. Az előadást a harminchat esztendős spanyol dirigens, Pablo Heras-Casado vezényli

Vezényel: Pablo Heras-Casado

Szereplők:
Anita Hartig: Micaëla
Anita Rahvelišvili: Carmen
Aleksandrs Antonenko: Don José
Ildar Abdrazakov: Escamillo


Jegyinformációk
Belépőjegy: 4100 Ft

Továbbra is van lehetőség 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad VAGY a nyári válogatás legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

»Jún. 23. – Péntek«

Hírlevél feliratkozás

 

Premierek
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

NYITVA TARTÁS: 10:30 – 21:15

Pénztár nyitva tartása: 10:30 - 21:00
Uránia Kávéház: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház 2015.

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat