II. Európai Art Mozi Nap - Fábri Zoltán: A Pál utcai fiúk

Október 15-én Európa újra mozizni megy!

15 october 2017 11:00 - 13:00

Location:

Október 15-én Európa újra mozizni megy!

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas idén is megrendezi az Európai Art Mozi Napot, amely az európai film sokféleségét és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságát népszerűsíteni hivatott nemzetközi esemény. Ezen a napon a résztvevő mozik Európa-szerte változatos filmes programokkal, premier előtti vetítésekkel, beszélgetésekkel és további kísérőprogramokkal várják a közönséget. Idén 34 ország több mint 1000 mozija csatlakozott az eseményhez, köztük az Art Mozi Egyesület tagságából 25 magyarországi művészmozi is. Hazánkban négy új európai koprodukció és három magyar alkotás köré épülnek a programok, a mozik ezekből válogatva alakították ki műsorukat.

Az II. Európai Art Mozi Nap alkalmából Fábri Zoltán: A Pál utcai fiúk – Digitálisan felújítva, a Fábri Zoltán centenárium alkalmából látható az Urániában


2- Europai Art mozi Nap logók


A Pál utcai fiúk
színes, magyarul beszélő, magyar játékfilm, 102 perc, 1969, (12)
Rendezte: Fábri Zoltán
A Pál utcai fiúk
Fábri Zoltán nevéhez több közel 20 játékfilm kötődik, de legismertebb alkotása a magyar amerikai koprodukcióban 1969-ben készült, A Pál utcai fiúk című film. Az évforduló és a hozzá kapcsolódó megemlékezések részeként, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum, a Magyar Nemzeti Filmalap együttműködésével, a Pannónia Entertainment forgalmazásában mutatja be újra az alkotást.

A filmet a Magyar Nemzeti Digitális Archívum filmfelújítási programjának keretében, digitálisan felújított, eddig nem láthatott minőségben ismét a mozivásznon csodálhatja meg a közönség.  A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott egész estés magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült. Magyarországon 1969. április 3-án, Amerikában 1969. június 23-án mutatták be a mozikban. Az éppen reneszánszát élő történet, (melynek musical feldolgozása az évtized egyik legnagyobb sikere a Vígszínházban) ma különösen aktuális, mai társadalom számára fontos értékrendet állítva fel.

Bővebben a filmről:

In Budapest, two rival gangs of young boys lay claim to a vacant lot. The hostilities escalate yet never quite boil over into actual violence. Just when things do get out of hand, however, the problem is "solved" by the city government, which takes over the lot for future development.

Oscar Nomination for Best Foreign Language Film (1969)

Director: Fábri Zoltán

Writers: Molnár Ferenc, Fábri Zoltán, Endre Bohem
Zeneszerző: Petrovics Emil

Cast: Anthony Kemp, Törőcsik Mari, William Burleigh, Julien Hoidaway

»Jul. 21. – Saturday«

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Metropolitan Opera HD Live 2018-2019

Metropolitan Opera HD Live Nyári válogatás

Bolsoj Balett 2018/2019

Call Us +36 1 486-3400 Homepage Back to the Top

Café Urania & Urania National Filmtheatre
Opening hours /on weekdays/: 1.30pm – 9 pm
Opening hours /on week-ends/: 10.30am – 9 pm

© Urania National Filmtheatre

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

getting here
ticket info
contact us
company details
press
privacy policy